Hållbarhet är viktigt. För oss handlar det om att göra så mycket vi kan i respektive projekt. Det är vårt klimatlöfte.

Urban Properties är ett mångsidigt bolag som sysslar med flera olika typer av fastighetsutvecklingsprojekt. Ibland bygger vi om flera hundra år gamla byggnader, ibland bygger vi helt nya. I vissa fall jobbar vi med befintliga kommersiella fastigheter, i andra med hyresrätter eller bostadsrätter.

 

Vår gemensamma nämnare är att vi arbetar med byggnader som på olika sätt och av olika typer av ägare ska förvaltas långsiktigt. Vårt mål är att vi – i de projekt där vi bygger  – ska se till att hållbara val görs där de kan för att bidra till en mer klimatsmart framtid.

 

Vi försöker t ex satsa på bra, effektiva energisystem, vi bygger det mesta i trä samt installerar ofta solceller och laddstolpar. I många fall finns det statliga bidrag för att möjliggöra energi- och klimateffektivt byggande. Då ser vi det som en självklarhet att försöka använda dessa.

 

Urban Properties vill dra sitt strå till stacken och har därför alltid med sig tanken kring hållbar och klimatsmart byggnation när vi planerar framtidens byggnader.